AksjeInvest-modellen – Én måned etter

Avkastning i juli

Det er nå en drøy måned siden modellen plukket ut aksjer for tredje kvartal i 2017. For å si det mildt har porteføljen hatt en laber start. 

Den eneste aksjen som forventes å betale utbytte i perioden er Elekta, med 0,5 SEK per aksje. Som du kan se av oversikten nedenfor er det ni aksjer som har sunket i verdi. Periodens klare taper er Feelgood Svenska AB, som forøvrig er den eneste jeg har tatt inn i min portefølje, med en avkastning på -13,89 prosent. Vinneren, og bærebjelken i modellen, er G5 Entertainment, som også har vært inn og ut av min portefølje, har steget hele 39,33 prosent. Alt i alt en dårlig start på modellen.

 

Som du ser bidrar også valutakursen til en negativ avkastning, og totalt har porteføljen en avkastning på -1,90 prosent. Dette er dog marginalt bedre enn sammenlignet indeks. Forøvrig kunne du i samme periode plassert pengene dine i OSEBX til en avkastning på 5,34 prosent.

Denne modellen er bare et forsøk på enkel, automatisk stockpicking og vil kjøres ut perioden. Jeg har også lagt merke til at aksjene som ble valgt ut for andre kvartal sank etter periodens avslutning. Dersom resultatene fortsetter i denne trenden vil modellen bli avviklet.


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *