Februar 2019 – Månedsrapport

Nok en måned har passert, og det er på tide med en ny oppsummering av porteføljen. Kort sagt har det skjedd ett salg, ett uttak og ingen innskudd. Rett og slett det motsatte av den langsiktige planen. Som du kanskje har fått med deg her solgte jeg alle mine aksjer i Skandinaviska Enskilda Banken. Opprinnelig var planen å flytte pengene over fra investeringskontoen i Nordnet til aksjesparekontoen i Nordea. Fremover vil jeg kjøpe skandinaviske aksjer i porteføljen i Nordea, mens amerikanske og canadiske aksjer vil kjøpes via Nordnet. Dette gjøres ene og alene for å minimere kurtasjekostnadene.

Etter at jeg solgte aksjene i SEB, 11. februar så jeg an utviklingen i aksjekursen og bestemte meg for å ikke gå inn på nåværende tidspunkt. Jeg har derfor satt pengene i bero på sparekonto frem til bonusen utbetales om to drøye uker. Etter planen vil jeg diversifisere porteføljen noe i amerikanske og canadiske utbytteaksjer. Jeg holder for tiden også på med et innlegg om månedlige utbytteaksjer som jeg håper å få ferdig til kjøpet skal gjøres.

Når det gjelder porteføljen jeg har hadde jeg denne måneden en avkastning på nøyaktig fire prosent. Dette bringer avkastning for året opp på 12,43 prosent. I februar slo jeg indeks med 0,42 prosent. Sammenlagt for året lå jeg før utløpet av februar 4,05 prosent forran indeks. Dette inkluderer også utbyttet fra TransAlta Renewables som ramler inn hver måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *