Januar 2019 – Månedsrapport

Allerede andre januar fikk jeg stifte et nytt og behagelig bekjentskap med månedlige utbytter. TransAlta deler ut CAD 0,0783 i utbytte i slutten av hver måned. Og etter to måneder med utbytte må jeg virkelig si at dette er morsomt. Dessverre er kurtasjen litt vel høy for handel i Canada, minimum NOK 49 per handel, til at jeg kommer til å reinvestere utbyttet i TransAlta Renewables. Trolig blir det mer aktuelt å flytte utbytte til aksjesparekontoen i Nordea og reinvestere det i skandinaviske aksjer der.

Januar 2019 var en god måned for Oslo Børs, og for min portefølje. Allerede tre handelsdager inn i det nye året var OSEBX-indeksen opp 3,78 prosent.
Som dere kanskje har fått med dere har jeg for tiden en ekstremt spisset portefølje for tiden. Denne består kun av SEB og TransAlta Renewables. Dette lønnet seg i januar og porteføljen endte opp 8,10 prosent inklusive utbytte. Solide 3,62 prosent foran indeks er ikke hverdagskost og noe jeg absolutt er fornøyd med. Dette kommer godt med, for i 2018 ble jeg slått av indeks med 9 prosent etter en dårlig start på året.

Avkastning for AksjeInvest mot OSEBX-indeksen

Dessverre har det blitt lite innskudd i porteføljen denne måneden da en visdomstann slo seg vrang og jeg måtte åpne sjekkheftet for tannlegene. For februar har jeg ikke planlagt hvor innskuddene skal plasseres. Jeg har imidlertid både Carlsberg og Eolus Vind på min short liste over selskaper jeg vil ikke på.

Forøvrig kan min portefølje følges her. Her vil jeg også oppdatere handler som gjøres på min aksjesparekonto i Nordea.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *