November 2020 – Månedsrapport

Jeg satt meg som mål i 2019 å skrive månedsrapporter, men jeg synes det ble så enormt ensformig. Jeg kjøper nemlig svært sjelden noen aksjer, og jeg selger enda sjeldnere. Men for min egen del merker jeg at dette bør skrives. I november rakk jeg akkurat å gjøre én handel. Som man kan lese her fant LTC Properties veien inn i min portefølje.

Avkastning siste måned og til nå i år

Som man kan se på graven over lå jeg langt bak Dow Jones World-indeks denne måneden, mens for året er jeg ganske tett på. En del av mindreavkastningen kan knyttes til valutakursene til amerikanske og kanadiske dollar, som gikk fra 9,58 til 8,88 og 7,16 til 6,84. Når min portefølje har en vekting på 65 prosent i USD og 35 prosent i CAD vil dette selvsagt dra ned avkastningen. For året ligger jeg derimot ganske tett på indeks. Med årets marked er ikke dette noe jeg feller tårer over, men selvsagt er målet over tid å ligge rett over.

Samtidig har min investering i Whole Earth Brands bidratt mest negativt i år, og er skrivende stund ned 17,53 prosent siden den kom inn i slutten av juni. En positiv bidragsyter til nå i år, til tross for ufordelaktig utvikling i aksjekursen er Unum Group. Denne investeringen kan man lese mer om her.

I november mottok jeg to utbytter fra selskapene i min portefølje. TransAlta Renewables og Unum Group. Totalt økte utbyttet med 168,90 prosent sammenlignet med fjoråret. Av denne endringen var 3,32 prosent grunnet endring i valutakurs mens resten kom fra ytterligere investeringer. TransAlta har ikke økt utbytte siden september 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *