Ukesrapport for uke 3 – 2018

Jeg tenkte å skrive en liten notis om mine tanker, både om uken som har gått, samt uken som kommer. Dette er første gang jeg skriver en slik rapport, og jeg vil derfor kjapt oppsummere årets to første uker.

Begynnelsen av 2018

Året startet ganske rolig, med en økning på henholdsvis 0,23 og 0,11 prosent de to første handelsdagene. Torsdagen kom det et lite glimt av uken etter. SEB dro porteføljen opp 0,88 prosent. Uke 2 startet bedre, der porteføljen var opp 1,03 prosent, og jeg så meg egentlig fornøyd med ukens avkastning allerede der. SEB, Mr Green og Berkshire Hathaway gikk godt, og porteføljen la på seg 2,04 prosent til, og jeg var opp 4,16 prosent allerede etter 6 handelsdager. Ut uke 2 gikk porteføljen noe tilbake, men jeg avsluttet uken med 3,76 prosent avkastning.

Uke 3 – 2018

Uke 3 har vært en liten reality-check igjen. Fire av fem dager har vært røde, og jeg er ned 0,83 prosent. Dette er godt hjulpet av en svakere norsk krone mot svenske kroner og dollar. Det er ikke gjort noen innskudd i porteføljen så langt i år, og det vil trolig drøye frem til juni før det skjer. Da børsene fortsatt er åpne en liten stund til kan det fortsatt bli en bedre uke.

Skandinaviska Enskilda Banken

I dag tidlig kom det ut en melding om at SEB, grunnet nye regnskapsregler, må skrive ned egenkapitalen med hele 8,2 milliarder svenske kroner. Jeg ser ikke på dette som noe problem, og benyttet derfor dippen i dag morges til å kjøpe flere aksjer. Dessverre var jeg litt tidlig ute, og gikk inn på 99,88. Aksjen falt senere til 98,44. I det lange løp er dette svært lite viktig. Forventet direkteavkastning på aksjen er nærmere 5,5 prosent for aksjekursen per i dag. Selskapets nettoprofitt var per Q3 13 061 MSEK, sammenlignet med 10 618 MSEK for hele 2016. Dersom Q4-resultatene blir like som forrige år, ligger selskapet an til et resultat på rundt 17 milliarder SEK. Med utbytte på 40% gir dette utbytte på rundt 3,11 per aksje, ned 43 prosent fra 2017. Jeg antar at utbyttet økes fra SEK 5,5 til SEK 5,75. Dividend ratio vil da gå ned fra 111 prosent, til 74 prosent. Med andre ord ser jeg fortsatt på SEB som en vekstkandidat, og kommer til å sitte en stund.

Mr Green

Mr Green er det andre svenske selskapet i min portefølje, som dere skjønner er ganske smal. I en analyse av Pareto er kursmålet satt til 67, tilsvarende en avkastning på 16,72 prosent. Jeg mener potensialet er høyere enn dette. I midten av desember kjøpte Mr Green opp Evoke Gaming, et selskap som gjennom flere år har hatt negative resultater. Med selskapets ledelse, og synergiene som kan oppnås, vil nok dette gi avkastning rimelig snart. Per Q3-17 hadde selskapet en YoY-vekst på 28,4 prosent i inntekter, 17,1 prosent i EBITDA og 24,8 prosent i innskudd i forhold til Q3-16. EBIT har vokst med 541 prosent per september 2017 mot september 2016, til 87,4 MSEK. Dette gir en EPS på 2,18 SEK per aksje. Selskapets dividend policy er at 50 prosent av resultatet skal betales ut i utbytte. For Q4-16 var EPS på 0,4 SEK. Det er rimelig å anta at selskapet vil ha en EPS rundt 0,7 til 0,9 for Q4. Utbytte vil da bli rundt SEK 1,5 per aksje. Dette er veldig bra for et selskap med en så høy vekstrate.

Berkshire Hathaway

Jeg kjøpte Berkshire i august 2017. Etter å ha lest «The Intelligent Investor» av Benjamin Graham fattet jeg stor interesse for Warren Buffet og hans måte å forvalte aksjonærenes kapital på. Selskapet betaler heller ikke utbytte, dette fordi Buffet og Munger mener de kan forvalte kapitalen bedre enn aksjonærene. Når jeg ser på aksjens utvikling tviler jeg ikke på dette. Siden kjøp er aksjen opp 17,50 prosent, justert for valutaendringer. For første gang sitter jeg bare å gleder meg til neste korreksjon.

AZquotes

Fremover

Jeg har ikke planlagt noen nye innskudd til porteføljen på kort sikt, men dette kan endres. Jeg ser at jeg med fordel kunne redusert posisjonen i SEB noe, da denne står for rundt 50 prosent av min totale portefølje. Mest sannsynlig vil jeg kun endre sammensetningen av min portefølje gjennom nye innskudd. SEB legger frem tall 31.01, Mr Green legger frem tall 09.02, mens Berkshire legger frem tall for 2017 i slutten av februar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Ukesrapport for uke 3 – 2018”