Verktøy

På denne siden ønsker vi å samle de verktøy vi benytter i vår søken etter gode og lønnsomme investeringer. Listen er langt fra komplett, men vi synesat dette var for godt å brenne inne med og ønsket derfor å få det ut til dere så raskt som mulig. Dersom du mener vi har gått glipp av et viktig verktøy hadde vi satt stor pris på om du ga oss en beskjed gjennom kontaktskjemaet her.

Vi har også lagt til en excel-modell for sporing av utbytte som du finner her.

W3.CSS

×

Hva tilbyr Børsdata?

Dersom man kun skal kjøpe et verktøy for investering og investeringsanalyse bør absolutt Børsdata vurderes. Tjenesten tilbyr blant annet godt oppdatert regnskapsdata, nøkkeltall, teknisk analyse og estimater for fremtiden. De er også raske på å legge inn ny data etter selskapene har presentert sine kvartalstall, noe som gjør tjenesten ekstremt brukervennlig.

En annen genial tjeneste Børsdata tilbyr er eksport av data til excel, der man kan velge opp til 30 nøkkeltall fra et utvalg på over 2000 forskjellige tall. For de mer tekniske tilbyr også Børsdata API, som er muligheten til å laste ned data fra deres sider og importeres direkte inn i ditt excel-ark.

Hvordan bruker vi Børsdata?

Vi benytter Børsdata i flere steg av vår prosess for å finne nye investeringsobjekter eller undersøke aksjer. Når vi leter opp et nytt selskap er deres screener helt fantastisk. Her kan man sortere på et utvalg av nøkkeltall. Eksempelvis, dersom man er opptatt av utbytteaksjer, vil man nok sortere på utbytte, gevinst, og fri kontantstrøm.

I tider med høy usikkerhet er det også praktisk å kunne søke på gjeldssammensetning, nettogjeld eller nettogjeld/EBITDA.

Klikk her for å bli sendt videre til Børsdata

×

Hva tilbyr Seeking Alpha?

Seeking Alpha er en plattform hvor et stort antall bidragsytere får sine artikler publisert. Dette bidrar til at de som kan mye om ett selskap eller en bransje kan få publisert verdifull informasjon om dette. Man kan også registrere sin portefølje og screene aksjer

Hvordan bruker vi Seeking Alpha?

Vi bruker Seeking Alpha for å få innsikt i hva som foregår i markedet, utvide vår horisont og få dypere innsikt i selskaper vi har på vår target list. Det å lese andre

Klikk her for å bli sendt videre til Seeking Alpha

×

Hva tilbyr Marketscreener?

Marketscreener tilbyr nyheter, analyser og enkel og lettfattelig informasjon om børsnoterte selskaper verden over. Og særlig antallet aksjer de har gjør dette til en fantastisk side. Aksjeoversiktene består av ti underkategorier. News gir en kjapp oversikt over de siste nyhetene som omhandler selskapet du er interessert i. Kalenderen gir en oversikt over både fremtidige og tidligere hendelser i selskapet, blant annet informasjon om generalforsamling og kvartalsrapporter. Company gir en rask oversikt over selskapet, herunder fordeling av inntekter på geografiske områder, oversikt over ledelsen og de største aksjonærene. Financials gir en lettfattelig oversikt over selskapets finanser, og kan danne grunnlag for videre analyse.

Hvordan bruker vi Marketscreener?

Vi bruker Marketscreener som et av de første stegene i vår analyse. På Summary-siden ser vi raskt på financials og surperformance. Deretter går vi til company og leser oss litt opp på selskapet, fordeling av salg på business units, regioner, ledelse og aksjonærer. Til slutt går vi inn på financials og ser på alle tall og grafer. På bakgrunn av dette danner vi oss en mening om vi fortsatt er interessert i selskapet, og dermed kan være klart for en dypere analyse.

Klikk her for å bli sendt videre til Marketscreener

×

Hva tilbyr Finviz?

Tekst om

Hvordan bruker vi Finviz?

Tekst om

Finviz

×

Hva tilbyr Morningstar?

Morningstar tilbyr et utvalg av tjenester, og er særlig nyttig for oversikt over dine fond. Sidene deres gir blant annet oversikt over fondets bærekraftighet, avkastning, forvalter og investeringer. For vår del setter vi særlig pris på sistnevnte, da særlig for fornybare fond. Dette fordi en del fond som markedsfører seg som grønne i praksis bare unngår olje og kull.

Morningstar har også en fantastisk oversikt over fond, der man også kan sortere på deres Morningstar Rating, kostnader, kategori og lignende.

Hvordan bruker vi Morningstar?

En tjeneste vi setter særlig pris på er tjenesten Morningstar Instant X-Ray. Denne gir en detaljert oversikt over din portefølje, blant annet fordeling på sektor, aksjetype, region og nøkkeltall som avkastning på eiendeler(RoA), avkastning på egenkapital (RoE). Dette sammenlignes også på S&P 500, slik at man kan se om man tar mer risiko enn markedet, høyere PE eller PB.

En annen tjeneste, som vi benytter når vi oppdaterer utbytteoversikten, nemlig utbytteoversikten. Dette er svært viktig for mange utbytteinvestorer, slik at man eksempelvis kan se om de beholdt utbytte under finanskrisen.

Klikk her for å bli sendt videre til Morningstar

×

Hva tilbyr Excel?

Tekst om

Hvordan bruker vi Excel?

Tekst om

Excel

×

Hva tilbyr SimplyWallSt?

Tekst om

Hvordan bruker vi SimplyWallSt?

Tekst om

SimplyWallSt

×

Tekst om Investtech

Tekst om

Hvordan bruker vi Investtech?

Tekst om

Investtech

×

Tekst havner her